Cilj i svrha

Otkrivši mnogobrojne mogućnosti koje pružaju različiti medijski formati na internetu, ponajprije blog, odlučio sam i sam postati članom velike blogerske zajednice.

Društvene mrežeDruštvene mreže (facebook, twitter, blog) su naša stvarnost i nezaobilazna sredstva u naviještanju vjere i u katehezi. Iako one ne mogu zamijeniti osobni susret, pučke pobožnosti i liturgiju, društvene mreže nam omogućavaju jednostavan način povezivanja s ljudima i brzu razmjenu sadržaja odnosno poticanje potpunog zajedništva među ljudima i s Bogom na jedan nov i suvremen način.

U Apostolskom pismu „Brzi razvoj“ (14), Ivan Pavao II, nas potiče i ohrabruje: „Ne bojte se novih tehnologija! I one su među „čudesnim stvarima“ (inter mirifica) što nam ih je Bog dao na raspolaganje da ih otkrijemo, koristimo, te upoznajemo istinu, pa i istinu o našem dostojanstvu i o našoj sudbini da budemo njegova djeca, baštinici njegova vječnog kraljevstva.“ 

Ivan Pavao II o novim tehnologijama ...

Ohrabren i vođen ovim poticajnim riječima odlučio sam pokrenuti ovaj blog, kao i njegovu istoimenu Facebook inačicu. Cilj pokretanja blog i stranice je stvaranje mjesta na kojom se mogu „lajkati“ (Sviđa mi se), „šerati“ (Podijeli), komentirati, preporučiti odnosno pronaći različiti odgojno – obrazovni, zabavno – kreativni i duhovni sadržaji koji roditeljima mogu pomoći u vjerskom odgoju djece, vjeroučiteljima i katehetama u radu s vjeroučenicima u vjeronaučnim i drugim interesnim skupinama ali i svakom drugom čovjeku u obogaćivanju i izgrađivanju njegove vlastite vjere i kulture.

* iako ne opravdavam korištenje anglizama pored postojećih hrvatskih riječi, korištenje riječi poput Like (lajk) ili Share (šerati) je nezaobilazno na društvenim mrežama.  

Rastimo ZAJEDNO u vjeri i na Društvenim mrežama

facebook prozirnoTwitter prozirnoGooglePlus prozirnoYoutube prozirno

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s